Unity'e Giriş



Unity'i ilk açtığınızda otomatik olarak “Angry Bots” projesi açılacaktır (versiyon 3.4'te geçerlidir). Ayrıca belki “Welcome To Unity” ekranı karşınıza gelebilir. Bu ekran Unity'i her açışınızda çıkar. Bunu engellemek için sağ alttaki “Show at Startup” seçeneğini kapatın. Unity açıldığında otomatik olarak Angry Bots'un açılmasını istemiyorum ben. Siz de istemiyorsanız Edit > Preferences... yolunu izleyin. 

Buradan “Show Project Wizard at Startup”ı işaretleyin. Unity'i sonraki açışlarınızda hangi projeyi açmak istediğinizi soran bir pencere gelecek. Şimdi şu linkteki LessonAssets.zip dosyasını indirin: https://dl.dropboxusercontent.com/u/25260770/UnityLessons/LessonAssets.zip?dl Bize gerekli olan herşey bu arşivde mevcut. Bir de Lesson 1 adında bir klasör mevcut. Bu klasörde ilk projemiz yer alıyor. Şimdi onu beraber açacağız. Bir Unity projesini açmak için izleyebileceğiniz iki yol var: 

Projeyi Unity'den Açmak =  
Unity'de File > Open Project... yolunu izleyin. Bir pencere gelecek. Buradan “Open Other...” butonuna tıklayın ve dosya gezgininde Lesson 1 klasörünün olduğu konuma gelin. Bu konumdayken Lesson 1 klasörüne bir kez tıklayarak onu işaretleyin ve OK butonuna tıklayın. Yani bir proje açarken projenin olduğu ana klasörü seçeceksiniz. Şimdi Unity kapanıp tekrar açılacak. Unity'i sonraki açışlarınızda projenizi listeden seçebilirsiniz: 
 Projeyi İşletim Sistemi Üzerinden Açmak =
Windows Explorer (Windows)'ı açın. Unity projenizin olduğu klasörü açın. Orada “Assets” ve “Library” adında iki klasör var. “Assets”i açın. Eğer Lesson 1 projesini açıyorsanız “MainScene.unity” adında bir dosya göreceksiniz. Dosyaya çift tıklayın. Proje Unity'de açılacak.


Sonraki
Sonrakileri Görüntüle
Previous
Next Post »

1 yorum:

Click here for yorum
18 Haziran 2019 04:37 ×

selam https://dl.dropboxusercontent.com/u/25260770/UnityLessons/LessonAssets.zip?dl bu dosyayı nereden bulabilirim sorun çıkarıyor

Selamat Unknown dapat PERTAMAX...! Silahkan antri di pom terdekat heheheh...
Balas
avatar
admin
Yorumun İçin Teşekkürler...